Kategorier
Catering

De bästa tipsen för att driva cateringfirma

Det blir allt mer populärt att starta upp kreativa företag. En cateringfirma är ett sådant kreativt företag. För att överleva krävs dock företagsamhet.

Det är så roligt att laga mat och att fundera på smaker och att testa nya saker. Men kan man verkligen skapa en framgångsrik cateringfirma av det? Det är inte alla som klarar av det, och det är viktigt att ni gör tillräckligt med efterforskningar innan ni ger er in i den branschen. Ett av de bästa sätten att komma igång är att studera större företag, hur de gör och hur de har organiserat upp saker och ting.

För att lyckas med ett cateringföretag så är det många saker som måste klaffa. Till exempel måste ni ha koll på alla livsmedelsverkets förordningar och lagar och regler. Dessa uppdateras ibland, och det är därför viktigt att ni också håller er uppdaterade. För att driva ett företag som säljer mat så måste man också ha vissa tillstånd och godkännanden. Du får inte sälja mat som tillagats var som helst.

Det fungerar bäst att vara flera när ni driver cateringfirma

För att kunna ta hand om en stor grupp människor så krävs oftast fler än en. Det gör att ni gör bäst i att vara flera som går ihop för att starta detta cateringföretag, eller att ni har möjlighet att anställa personal för tillfällen då ni behöver vara fler. Flera kockar, desto sämre soppa lyder ett gammalt ordspråk. Det är dock inte alltid sant. Tänker man att man är stark ensam går man under.

I en så hård bransch som catering så behöver man många olika kunskaper. Kunden kan fråga om mer än bara mat serverad på pappersfat. De kanske vill ha hjälp att hitta lokal, tallrikar, bestick och glas, dekorationer, serveringsfat och liknande. De kan till och med fråga er om hjälp med musik och underhållning! När ni har möjlighet att erbjuda ett vitt omfång av tjänster så har ni större chans att lyckas.

Så tänker en cateringfirma om mat

Det är fint att ni är bra på en viss typ av mat. Kanske ett av de roligaste projekten är att sätta ihop en meny. Något som är bra att tänka på är att ni behöver kunna laga den här maten lika bra till 10 personer som för 100 personer. Idag är det också vanligt med många olika allergier, och ni behöver vara beredda på att erbjuda många alternativ, för att inte förlora kunder.

Det gäller dock inte bara matvalet. Alla kunder har olika förutsättningar och förväntningar när det kommer till priser. Det är därför bra att ha flera menyer i olika prisklasser. Skapa en meny med en vid variation av smaker, specialkost och priser, så att det finns något som passar alla. Det gör att ni får en större chans att fånga in kunderna innan någon annan gör det.

Unik cateringfirma med det lilla extra

Sedan kommer vi till det kanske svåraste. Det finns många cateringföretag som erbjuder allt ovanstående. Så vad har ni som gör att ni är bättre än dem? Eller i alla fall, vad gör er annorlunda? Ni behöver stå ut i mängden, och ni behöver visa det tydligt för kunderna. Glöm inte bort hur viktigt det är med reklam för att skapa ett framgångsrikt företag. Och tryck på era unika sidor.

Det kan vara något så enkelt som att ni lagar godare mat till bättre priser, eller att ni erbjuder en tjänst som de stora cateringföretagen inte tycker är värt att satsa på nu när de har etablerat sig på marknaden. Det är helt upp till er att komma på vad som gör er bättre lämpade än era konkurrenter.